Red Barnet kritiserer: Hvad hvis Im var en somalisk dreng

Skrevet af Lotte Sørensen

14/11/2013

Dagens topnyheder

Syv-årige Im Nielsen og hende mor Suthida Nielsen kan i dag vende tilbage til Danmark. I søndags måtte de ellers rejse til Thailand, da moderen ikke længere havde opholdstilladelse i Danmark, efter hendes mand og Ims stedfar, Johnny Nielsen, er død af kræft.

I går vedtog Folketinget en særlov, som gør det muligt for Suthida Nelsen at få opholdstilladelse. Familien er lykkelig, men generalsekretær i Red Barnet, Mimi Jakobsen, er ikke imponeret.

Læs også: Im's pårørende bobler af glæde over ny lov

- Det er fint, at hun kommer hjem til Danmark, politikerne har bare ikke gjort deres arbejde, siger Mimi Jakobsen til DR.

Hun fortæller, at der de seneste syv år har været 1000 sager, hvor børn ikke har fået lov til at leve med deres forældre, og det er i strid med FN's børnekonvention. I Danmark bliver der kigget for lidt på børnenes ret og tarv, mener hun.

Læs også: Her er forløbet om den udviste enke og datteren Im

Selvom hun er glad for, at Im kan få lov til at vende tilbage til sin danske familie, venner og skole, mener Mimi Jakobsen, at politikerne er dobbeltmoralske.

- Det er de samme politikere, der har strammet udlændingeloven, og så kommer der en lille sød pige, og så render de rundt og vil ændre loven, siger hun.

- Hvad hvis det havde været en 15-årig somalisk dreng?, spørger Mimi Jakobsen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med