Red Barnet: V skaber parallelsamfund med asylreform

Red Barnet jublede, da regeringen afskaffede starthjælpen i 2011.

Men nu ser det ud til, at asylansøgere igen kan blive sat ned på en lav ydelse svarende til den gamle starthjælp, hvis regeringsmagten skifter.

I et nyt reformudspil, skriver Venstre, at partiet vil sætte asylansøgere fra kontanthjælp ned på en SU-lignende ydelse, og det får Red Barnet til at frygte for flere fattige børn i Danmark.

- Det her er børn, der kommer til at være her i mange år og er en del af det danske samfund.

- De kommer til at vokse op i et fattigt parallelsamfund, fordi de vil vokse op i familier, der har svært ved at give dem de muligheder, som alle andre børn har, siger Jonas K. Lindholm, Vicegeneralsekretær i Red Barnet.

Ifølge Jonas K. Lindholm har afskaffelsen af fattigdomsydelserne, herunder starthjælpen, betydet, at antallet af fattige børn i Danmark er faldet.

Fastholdes det fald ikke, vil det ikke kun være skadeligt for det enkelte barn.

- Det er skidt for barnet, men det er også skidt for samfundsøkonomien på længere sigt, fordi det bliver sværere for familierne at integrere sig – men det kan selvfølgelig være, det ikke er et mål i sig selv, siger Jonas K. Lindholm.

Venstre vil også genindføre optjeningsprincippet på børnechecken og folkepension for flygtninge samt afskaffe asylansøgeres mulighed for at bo og arbejde uden for centrene.

Med stramningerne af forholdene for asylansøgerne, mener partiet, at færre asylansøgere vil komme til Danmark i fremtiden.

Men den præmis tror Jonas K. Lindholm ikke på.

- Jeg vil gerne anfægte mytologien om de positive incitamenter - at flygtninge flygter med det formål at agere socialturister. Flygtninge er alene drevet af kampen for at overleve, siger han til Ritzau.

/ritzau/

Dagens Gossip