Red Hot Chili Peppers på Roskilde Festival

Skrevet af admin

28/10/2015

Mest læste i dag

Da amerikanske Red Hot Chili Peppers senest optrådte på Roskilde Festival i 2007, høstede bandet elendige anmeldelser i de danske medier.

Ekstra Bladet gav dem nul stjerner. Politiken kaldte dem pinlige. Og musikbladet Gaffa kaldte deres optræden for en plat parodi af en koncert fuldstændig blottet for gnist og glæde.

Alligevel har Roskilde Festival valgt at præsentere det amerikanske rockband fra Los Angeles som et af hovednavnene ved næste års Roskilde Festival.

- Hvis de ikke siden havde vist, at de stadigvæk godt kan præstere, kan det da godt være, at vi ville have været lidt nervøse, men det har de jo gjort siden hen, siger Anders Wahrén, festivalens musikchef, til Ritzau.

- Så jeg tror, at vi må skrive den af som en kollektiv offday. Det er jo desværre, hvad der sker.

Han forklarer, at bandet inden koncerten i 2007 kom fra en lang turné og oven i købet havde spillet et velgørenhedsshow samme dag, som de gik på Orange Scene.

- Så det var nok ikke optimale betingelser, de havde.

- Vi kan ikke gardere os imod, at vi altid vil være afhængige af dagsformen hos turnerende bands.

Red Hot Chili Peppers er netop ved at indspille sit 11. studiealbum. Og har ellers kun udgivet et album siden 2007.

- Men så har de jo altså et bagkatalog, man ikke kan tage fra dem, siger Anders Wahrén.

Med ni år siden den seneste optræden på Roskilde er der ifølge musikchefen rigtig mange af festivalens publikummer, der ikke har oplevet dem.

Det californiske band med forsangeren Anthony Kiedis fik sit store gennembrud i 1991 med albummet Blood Sugar Sex Magic.

Blandt de øvrige bands, som festivalen har meldt ud som optrædende på næste års festival, er Action Bronson, Courtney Barnett, Mac DeMarco og Sturgill Simpson.

/ritzau/