Redaktør: DF slipper godt fra dagpenge-kovending

Dansk Folkeparti lagde i 2010 stemmer til den tidligere regerings dagpengereform, som blandt andet halverede dagpengeperioden fra to til fire år og fordoblede genoptjeningstiden fra 26 til 52 uger. Men under de netop overståede dagpengeforhandlinger har partiet gang på gang krævet en løsning for de tusindvis af danskere, som stod til at miste deres dagpenge og dermed hele deres indtægt - og Dansk Folkeparti er tilmed sluppet godt fra det, lyder det fra Jesper Termansen.

»DF har ret tidligt signaleret, at der skulle ændres på dagpengene, selvom de selv har været en del af reformen. Det har været en ren tilståelsessag. Og det er gået ret rent ind hos vælgerne, tyder det på. Tilmed har DF profileret sig som et alternativ til Socialdemokratiet,« forklarer han og tilføjer, at regeringspartierne til gengæld ikke er sluppet godt fra at forsøge at udstille DFs kovending.

»Det har ikke været særlig succesfuldt for Socialdemokraterne og SF at forsøge at overbevise deres egne vælgere om, at DF er nogle hyklere, fordi de har indført reformen og siden er gået imod den. Både Socialdemokraterne og SF har et stort troværdighedsproblem i forhold til deres vælgere, og det løser man ikke sådan lige med den her dagpengeaftale,« forklarer Jesper Termansen.Mandag aften blev regeringen og Enhedslisten enige om dagpengeaftalen, som blandt andet indfører en arbejdsmarkedsydelse for de personer, som stod til at miste deres forsørgelsesgrundlag. En aftale, som Dansk Folkeparti bakker op om, og om hvilken partiet erklærede, at »det tog sin tid«, før den faldt på plads. Og det har DFerne en god grund til at gøre, påpeger Jesper Termansen.»Der er ikke mindst en taktisk grund til det. DF bestræber sig jo på at være en konkurrent til Socialdemokraterne, især over for midtervælgerne, og med en vis succes må man sige. Der er ingen tvivl om, at Socialdemokraterne har blødt en del vælgere til DF,« siger han.

Dagens Gossip