Redaktør fra Vamdrup guidede Dronningen på historisk jernbanerejse

Skrevet af Elo Christoffersen

08/06/2013

Mest læste i dag

Redaktøren for Vamdrup Netavis, Svend Erik Brodersen, guidede i går Dronningen og Pris Henrik på en historisk rejse med Veterantoget under de kongelige besøg i Haderslev.

Det gamle tog med de kongelige gæster og andre honoratiores, blandt andre borgmester Jens Christian Gjesing med frue, kørte fra Haderslev Bystation ved Nørregade og rådhuset, med ophold ved plejecentret Frederik Den IX til Hammelev.

Læs også: Se billederne: Flot solskinsvejr lokkede mange ud for at se Dronning Margrethe

Svend Erik Brodersens opgave undervejs var, at blandt andet at fortælle banens og togets historie, samt særlige hændelser. Blandt andet berettede han om et allieret flyangreb i januar 1945 på et persontog lige uden for Haderslev, som kostede tre mennesker livet. Han fortalte også træk fra den gamle vogns 102 årige historie, som var udvalgt til at regentparret.

Og det fortælles, at Svend Erik Brodersen gjorde det godt. Vi hørte ham ikke selv fortælles historien, da der ikke var adgang for pressen, hverken til ”Kongevognen” eller de øvrige togvogne.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Fra Hammelev kørte Regentparret og et indbudt selskab med bus til historiske smukke sted, Tørning Mølle.

Dronning Margrethes og Prins Henriks besøg sluttede i aftes klokken 22, hvor Kongeskibet Dannebrogs sejlede ud fra Haderslev Havn.

Du kan se billederne nedenunder.....