Redaktør: Højst usædvanligt pressemøde om finanslov

- Det er meget usædvanligt. Jeg kan ikke mindes, at det er sket tidligere, siger Elisabet Svane, politisk redaktør på Fyns Stiftstidende.

Mandag eftermiddag lagde regeringen det tilbud, den har givet Enhedslisten i finanslovsforhandlingerne, frem på et pressemøde.

- Forhandlingerne er i den grad gået i hårdknude, så man er nødt til at tage usædvanlige metoder i brug, vurderer hun.

Finansminister Bjarne Corydon (S), indenrigs- og økonomiminister Margrethe Vestager (R) og skatteminister Holger K. Nielsen (SF) præsenterede på et pressemøde det udspil, som Enhedslisten søndag havde afvist.

Det er højspændte forhandlinger, der har fået regeringen til at ty til ekstraordinær midler, vurderer redaktøren.

- Nu har begge parter vist, hvor hårde de er. Det her gør ikke Enhedslisten mildere stemt. Regeringen presser den jo yderligere, og Enhedslisten ved godt, at de bliver presset, siger Elisabet Svane.

- Det er nogle meget anderledes finanslovforhandlinger. Normalt siger man jo: "Jamen, alt er aftalt på forhånd." Det her det bestemt ikke været den her gang, fortsætter hun.

Ifølge redaktøren mangler der tillid i forhandlingerne. Alligevel vurderer hun, at parterne sandsynligvis vil nå et kompromis. Både regeringen og Enhedslisten har meget at vinde ved at indgå en aftale.

- Med pressemødet viser regeringen jo også, at de ikke er ligeglade med Enhedslisten. De har vist respekt for partiet som forhandlingspartner ved at tage det her usædvanlige skridt, siger Elisabet Svane.

Efter pressemødet meldte Enhedslisten ud, at partiet var klar til et folketingsvalg, hvis regeringen ikke gik ind på partiets krav om minimumrettigheder til ældre.

Enhedslisten og regeringen mødes igen til forhandlinger om finansloven mandag aften.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip