Redaktør mener Cruz forsøger at fremtidssikre sig

Der var på forhånd lagt op til, at den dybt kristne senator Ted Cruz ville indstille sit kandidatur, efter at han havde tabt primærvalget i delstaten Indiana. Det siger Anders Agner, redaktør på kongressen.com, der skriver om amerikansk politik.

- Cruz har gentagne gange sagt, at han ville komme tilbage i kampen, når primærvalget kom til Indiana. At det ikke engang er tæt på at lykkes, det betyder så, at der ikke er så meget at rafle om. Han kunne ikke fortsætte med troværdighed, siger Anders Agner.

Redaktøren peger på, at Ted Cruz har tabt stort i de seneste primærvalg, men efter hvert nederlag har proklameret, at han ville vende nedturen og tage en sejr i Indiana.

- Det ville være svært at bevare en seriøs kampagne, hvis han bare havde forsøgt at fortsætte. Der var ikke mere at skyde med for Ted Cruz. Han kan heller ikke forklare sine donorer, at han skal have flere penge, når han ikke kan vinde nogen stater, siger Agner.

Texas-senatoren har måske stadig en drøm om at blive præsident engang, og så er det dumt at trække nederlaget i langdrag, mener Anders Agner.

- Det handler om at komme ud i tide, hvis han skal have nogen som helst mulighed for at gøre sig gældende en anden gang. Han må ikke ligne en taber for længe, siger Anders Agner.

Cruz' tilbagetrækning efterlader Ohio-guvernør John Kasich som eneste udfordrer til Donald Trump. Men Kasich bliver ikke levnet mange chancer.

- Jeg kan ikke se for mig, at John Kasich kan skabe en samlingseffekt omkring sig. Men han vil nok trække valgkampen i langdrag og håbe på, at han kan få momentum, siger Anders Agner.

Formand for Republikanernes Nationale Komité Reince Priebus tweetede efter valget i Indiana, at partiets kandidat "formentlig" bliver Donald Trump. Det ser mange som et tegn på, at partiets øverste ledelse er ved at indse, at Trump vil blive valgt ved partikonventet.

- Den ukendte faktor er nu, om republikanske vælgere vil forlade partiet og sikre Demokraterne en sikker vej til sejren, eller om de vil samles om Trump, mener Agner.

/ritzau/

Dagens Gossip