Redaktør: Ny iPhone er iPhone S6 forklædt som iPhone S5

Skrevet af admin

21/03/2016

Dagens topnyheder

For få forbrugere udskifter deres iPad. De små iPhones var ved at være uddateret. Og flere brugere har klaget over, at blåligt lys fra Apple-produkter holder dem vågne om natten.

Apple forsøgte mandag aften at løse en række problemer i den praktiske afdeling. Sådan lyder vurderingen fra John G. Pedersen, der er redaktør på Meremobil.dk.

Først og fremmest præsenterede teknologigiganten sin nye iPhone SE.

- Nu kommer hardware fra en iPhone 6S i et design fra en iPhone 5S. Den vil Apple gerne fortælle os, at mange har efterspurgt. Jeg tror også, at der er en vis grad af sandhed i det, siger John G. Pedersen.

- Der skulle noget nyt til i den ende af iPhone-kæden, så folk, der opdaterer til den nyeste udgave af iOS (styresystemet, red.), ikke får en dårlig oplevelse.

Derudover hældte Apple en ny iPad Pro ud på tabletmarkedet.

- Hele tablet-segmentet har vist sig at være en forretning, der er nedadgående, fordi der ikke er den samme udskiftning som ved telefonerne.

- Forbrugere køber en iPad og har den i lang tid, mens vi er mere tilbøjelige til at skifte vores iPhone.

- Den nye iPad skal mest ses som et forsøg på at holde gang i snakken om iPad, siger Meremobil.dk-redaktøren.

Apple forsøgte på mandagens præsentation at imødekomme kritik over, at det blålige lys fra en iPhone og iPad holder folk vågen med Night Shift-funktionen, der ændrer skærmlyset om aftenen. Den løsning tvivler John G. Pedersen dog på.

- Night Shift gør jo bare, at skærmen på det indstillede tidspunkt bliver tis-gult. Det er ikke særlig kønt. Det gør ikke billederne retfærdighed. Mit gæt er, at mange vil se det her og sige, at det gider de ikke se på, og så slår de det fra, siger han.

Generelt var det ifølge John G. Pedersen ikke nogen historisk præsentation, Apple gav mandag aften dansk tid.

- Det var ikke et event, hvor man næsten ikke kan få luft bagefter. Det var en helt naturlig og forventet udvikling fra Apple, siger han.

Behold din iphone længere med en professionel reparation, læs mere hos Fonia Århus her.

/ritzau/