Redaktør: Regeringen har foræret oppositionen alt i vækstforhandlinger

»Det er stort set den politik, som regeringen lagde frem, som man har fået vedtaget. Og når man nu har en platform at stå på, hvis væksten og optimismen kommer tilbage, kan regeringen efterfølgende sige, at den har gjort, hvad den skulle, og at man som regeringspartier er skyld i det,« siger Bent Winther.

»Regeringen siger selv, at det, den vil, er at skabe job, vækst og beskæftigelse, og det bidrager planen til. Regeringen forsøger at udviske, hvad der er rødt og blåt. Traditionelt ville en socialdemokratisk regering løse denne type problemer med at sætte nogle offentlige investeringer i gang. Men dette er helt klart en vækstplan, som er møntet på det private erhvervslivs konkurrenceevne,« slår han fast.

For oppositionen og særligt Venstre har det på sin vis været svære forhandlinger, fordi oppositionspolitikerne har været så enige med regeringen.

»Venstre havde meget svært ved ikke at sige ja til næsten alt det, regeringen kom med. De forsøgte at få lidt igennem hist og pist - det, de opfatter som forbedringer. Men det er en lidt svær forhandlingssituation, når regeringen kommer og forærer oppositionen alt det, de gerne vil have,« siger Bent Winther.

Han mener, at selv om der fortsat er mindre forskelle, som parterne er gået på kompromis med, kan det være til gavn for partierne. For det betyder, at der nu er skyts til næste valgkamp.

»Det er det sidste store forlig bredt i Folketinget mellem regeringen og de borgerlige partier. Der er et par år til næste valg, og nu går man i skyttegravene og forsøger at kapre stemmer. Og der gælder det om at have noget skyts,« siger han.

Han peger på, at Dansk Folkeparti kan få socialdemokratiske og SF-vælgere ved at gøre opmærksom på, at det var »torskedumt« at nedsætte selskabsskatten og tage pengene fra de fattige kontanthjælpsmodtagere.

Der kan de kapre socialdemokratiske og SF-vælgere.

For Venstre kan Løkke sige, at han vil genindføre et kontanthjælpsloft og afskaffe arveafgiften efter næste valg, mens regeringen kan pege på, at det er lykkedes at få politikken igennem med et bredt forlig.

»Og så kan de håbe på, at det virker inden næste valg, så man kan sige, at trods upopulære beslutninger, som er gået ud over mange, er det lykkedes. Dermed viser regeringen, at den kan sørge for, at Danmark kommer sikkert gennem krisen,« siger Bent Winther.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip