Redaktør: Vælgerne har fravalgt Thorning og Løkke

Danskerne har fravalgt Helle Thorning-Schmidt (S) og Lars Løkke Rasmussen (V), vurderer Casper Dall, Informations politiske redaktør, i en analyse af valgresultatet, som kort før midnat nærmer sig 100 procent optalte stemmer.

- Vi har set, at dette valg har været et stort fravalg, siger Casper Dall og uddyber:

- Mange danskere har ikke ønsket Thorning eller Løkke som statsminister, og mange af dem er måske søgt over til DF og Kristian Thulesen Dahl, fordi han i troværdighedsmålinger har ligget i top, lige siden han blev formand for partiet.

Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokraterne går godt nok frem, men hun taber statsministerposten til Lars Løkke Rasmussen, selvom han og Venstre leverer et skidt valg.

Til gengæld går DF meget frem, og partiet er landets næststørste parti efter Socialdemokraterne. DF er det største parti i blå blok - altså større end Venstre.

- Vi vågner op til et anderledes Danmark fredag. DF har endegyldigt manifesteret sig som det største parti i blå blok, siger Casper Dall.

I den tre uger lange valgkamp har DF ellers ikke gjort meget væsen af sig, men det er der en grund til.

- DF har kørt en kampagne ud fra devisen, at valget vinder man mellem valgene. De har arbejdet med et slogan "Du ved, hvad vi står for".

- Det har været selvsikkert, men også præcist. Danskerne ved, hvad de får. DF har bare ladet Thorning og Løkke komme med udspil i valgkampen. Det har virket godt for DF, siger Casper Dall.

Han tipper på, at Thorning går af som S-formand. Troels Mylenberg, chefredaktør på Fyns Amts Avis, mener dog, at hun ikke er tvunget til det på grund af partiets fremgang.

/ritzau/

Dagens Gossip