Redaktør: Valgresultat kan presse DF i regering

En magtforskydning er i gang i blå blok, som efter 25 procent af de optalte stemmer står til at vinde valget - og det endda med DF som et større parti end Venstre, der har statsministerkandidaten Lars Løkke Rasmussen.

Hvis DF bliver større end Venstre, kan det ende med at presse DF og formand Kristian Thulesen Dahl ind i en regering, vurderer Casper Dall, Informations politiske redaktør.

- Ingen er forpligtet til noget, hvis de ikke har lyst til det, men presset på Kristian Thulesen Dahl vil blive enormt, og spørgsmålet er, om han kan modstå det. Spørgsmålet er, om han kan få en bedre mulighed for at komme i regering.

- DF har regeringsdrømme i fremtiden, men om fremtiden hedder juni 2015 eller 2019, det ved jeg ikke, siger Casper Dall, som tilføjer:

- Noget tyder på et markant skred internt i den borgerlige blok. Det vil rykke styrkeforholdet.

- Det vil i så fald stadig være med Lars Løkke Rasmussen som statsminister, for jeg tror ikke, at Kristian Thulesen Dahl har statsministerdrømme endnu, men han kunne godt gå rundt med en finansminister i maven.

- Det vil styrke DF markant i forhold til regeringsgrundlaget og placering af ministerposter.

Spørgsmål: Hvordan vil det stille Lars Løkke Rasmussen, hvis DF bliver større end Venstre?

- Det vil være en utrolig svækkelse af Løkke. Personligt på grund af den valgtilbagegang, som Venstre vil få.

- Den vil hænge fast på ham som person og svække ham personligt. Han vil få sværere ved at få gennemført Venstres politik, når et andet blåt parti er større, siger Casper Dall.

Socialdemokraterne står til at blive landets største parti foran DF og Venstre.

/ritzau/

Dagens Gossip