Rederi bekræfter løsesum på 39 mio. kr.

Det kostede rederiet Shipcraft 39 millioner kroner eller 6,9 millioner dollar at få seks gidsler - heriblandt de danske søfolk Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez - købt fri fra de somaliske pirater, der holdt dem fanget i 838 dage.

Det bekræfter Shipcrafts direktør, Claus Bech, i et interview med det maritime nyhedsbrev ShippingWatch. Her fortæller han også, at der deltog flere eksterne parter med at få samlet løsesummen.

Shipcraft betalte godt fem millioner dollar, og ifølge Claus Bech bidrog en række forsikringsinteresser og private med penge op til de 6,9 millioner dollar.

ShippingWatch skriver, at allerede i februar sidste år fik bestyrelsen i Rederiforeningen af 2010 oplyst, at hovedaktionæren i Shipcraft, svenske John Arne Larsson, personligt garanterede en løsesum på op til fem millioner dollar.

Penge han ville stille med, hvis ikke rederiet havde mulighed for at dække omkostningerne i forbindelse med gidselsagen.

- På mødet bekræftede John Arne Larsson, at hvis ikke Shipcraft selv kunne finansiere omkostningerne, ville han personligt garantere en løsesumsbetaling på op til fem millioner dollar, siger Claus Bech.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip