Rederidirektør henter selv gidsler hjem

Så snart de frigivne gidsler er landet i Europa, støder direktør for rederiet Shipcraft, Claus Bech, til sammen med den besætningsansvarlige.

- Når de er landet i Europa, skal søfolkene i tre dages medicinsk karantæne, derefter støder vi til, siger Claus Bech.

Han har netop har fået en frisk melding fra fregatten Iver Huitfeldt, der med de frigivne gidsler om bord er på vej væk fra Somalias kyst, om deres helbredstilstand.

Ifølge Claus Bech er styrmand Søren Lyngbjørn, der har været hårdest ramt af fangeskabet, stadig svag. Men han er ved godt mod og går rundt på skibet. De øvrige har det efter omstændighederne godt.

- Jeg har ikke selv talt med søfolkene, men jeg regner med, at det lykkes at få forbindelse til dem i aften, siger han til Ritzau.

Så snart søfolkene er frigivet af lægerne, vil der være psykologer til rådighed.

- Og når de føler sig klar til det, følger vi dem hjem, så de kan blive genforenet med deres familier, siger Claus Bech.

Også i Danmark vil der være psykologer til rådighed for søfolkene.

- Jeg kan kun gætte mig til deres mentale tilstand, men jeg forestiller mig, at de har rigtig mange spørgsmål. Så vi vil være sammen med dem og være der for dem, så længe de ønsker det, siger han.

De to danske søfolk styrmand Søren Lyngbjørn og kaptajn Eddy Lopéz og deres fire filippinske kolleger har været holdt fanget, siden fragtskibet Leopard blev kapret af pirater ud for Somalias kyst 12. januar 2011.

Der har været kraftig kritik af rederiets håndtering af sagen. Rederiet er nu meldt til politiet og blev tirsdag smidt ud af rederiforeningen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip