Rederiet Torm vil flytte sit hovedsæde til England

Skrevet af admin

08/03/2016

Dagens topnyheder

Tankrederiet Torm flytter formentlig til udlandet. Selskabet, der i dag er hjemmehørende i Hellerup, mener, at der er større fordele ved at være baseret i England.

Det skyldes blandt andet, at man her mener at få en bedre position på kapitalmarkederne og bedre kan tiltrække en international investorkreds.

- Selskabet vurderer, at en ny engelsk holdingstruktur vil medvirke til dette, da det engelske juridiske system, corporate governance struktur og skattesystem i kombination fremadrettet vil være fordelagtigt for TORM A/S’ investorkreds, hedder det i en pressemeddelelse.

Selskabet har allerede registreret et engelsk datterselskab ved navn Torm PLC, som fremover skal være moderselskab. Tanken er, at aktionærer i Torm kan få byttet aktier i forholdet en til en.

Torm har allerede opnået accept af ombytningstilbuddet fra 83 procent af A-aktierne, og tanken er at gennemføre en tvangsindløsning, når det engelske selskab er optaget til handel på fondsbørsen i København.

Senere er planen at forsøge en børsnotering i New York.

Torm aflagde tirsdag regnskab for 2015, der viste et resultat før skat på 127 millioner dollar.

Selskabet tabte i perioden fra 2010-2014 mere end 1,6 milliarder dollar efter skat, men har siden været igennem en omstrukturering.

Den betyder, at man fortsat har en nettogæld på 612 millioner dollar og blandt adnet derfor ikke udbetaler udbytte.

/ritzau/