Rederiforening til EU: Ryk indsatsen tættere på Afrika

Skrevet af admin

24/04/2015

Dagens topnyheder

EU skal sætte ind med hjælp ud for Nordafrikas kyst, hvor flygtninge og migranter for alvor får noget ud af det.

Sådan lyder meldingen fra Danmarks Rederiforening, efter EU's regeringschefer torsdag blev enige om en fælles indsats for at forhindre nye dødsfald på havet.

- Det er positivt, at EU sætter ind og tredobler indsatsen, slår administrerende direktør i Danmarks Rederiforening, Anne H. Steffensen, fast og fortsætter:

- Men skal man hjælpe de handelsskibe, der i disse dage redder tusindvis af flygtninge i Middelhavet, så er man nødt til at rykke indsatsen tættere på der, hvor flygtningene stævner ud, og i dag er overladt til at blive samlet op af handelsskibe.

EU-lederne blev blandt andet enige om, at EU-operationerne Triton ud for Italien og Poseidon ved Grækenland får mindst tredoblet deres budget for 2015 og 2016.

Men det er ikke nok at styrke indsatsen ud for Italiens kyst. Hjælpen skal rykkes meget længere mod Afrika, mener Rederiforeningen.

Udover at indsætte flere rednings- og overvågningsfartøjer vil EU sætte ind over for menneskehandlerne, dæmme op for flygtningestrømmene i Afrika og gøre en indsats i de nærområder, flygtningene flygter fra.

Og alt det er positivt, lyder det fra Rederiforeningen:

- Stats- og regeringscheferne skal have ros for også at planlægge en langsigtet indsats i Nordafrika. Det er nødvendigt, hvis man vil løse problemerne på lang sigt, ligesom det er vigtigt, at man laver en målrettet indsats overfor menneskesmuglerne.

- EU og resten af verdenssamfundet må bare gøre sig klart, at dette er en problematik, der tager tid og kræver ressourcer at løse, hvis vi vil stoppe den ulykkelige situation, vi har været vidner til i den seneste tid, siger Anne H. Steffensen

/ritzau/