Reform af boligskat er udskudt for at skabe tryghed

Skrevet af admin

21/04/2016

Dagens topnyheder

I årevis har tusindvis af boligejere landet over ikke haft klarhed over, hvad de reelt skulle betale i boligskat.

Derfor blev ejendomsværdiskatterne fastfrosset til samme niveau som 2011, mens løsningen på problemerne flere gange er blevet udskudt.

Alt sammen for at skabe tryghed, lyder det fra skatteminister Karsten Lauritzen (V), som torsdag er kaldt i samråd om sagen.

- Vi ønsker at se nye vurderinger og ejendomsskatter i sammenhæng for at få tryghed for boligejerne i de kommende år.

- Derfor ønsker regeringen at forhandle en samlet løsning for nye ejendomsvurderinger på plads i sammenhæng med den fremadrettede model for ejendomsbeskatning Det var ikke muligt her i foråret, derfor har regeringen valgt det andet, siger han.

De politiske forhandlinger om et nyt system for ejendomsvurderinger er blevet udskudt til efteråret senere i år.

Ejerboliger skal vurderes i 2018, hvilket betyder, at der bliver åbnet for klager i foråret året efter. Erhvervsejendomme skal vurderes i 2019, og klageadgangen åbnes i foråret 2020.

- Naturligvis skal man have mulighed for at klage over sine vurderinger. Det siger sig selv, siger han og understreger, at boligejerne bevarer deres rabat, som er givet på vurderingerne på 2011.

Implementeringscentret for Ejendomsvurderinger i Skatteministeriet er ved at udvikle et nyt og forbedret ejendomsvurderingssystem.

Derfor mener regeringen, at det kan lade sig gøre at give danskerne mere retvisende ejendomsvurderinger.

Debatten om ejendomsvurderinger har kørt helt tilbage til 2013, hvor Rigsrevisionen langede ud efter systemet, fordi vurderingerne ramte for meget ved siden af.

Dengang blev ejendomsværdiskatterne fastfrosset til samme niveau som 2011. Planen var, at man skulle udtænke et nyt system til 2017, men det er altså udskudt.

/ritzau/