Reform af erhvervsuddannelser er i hus

En reform af erhvervsuddannelserne er i hus. Det oplyser Liberal Alliance, der er med i forliget med regeringen. Alle partier er med undtagen Enhedslisten.

Partiets uddannelsesordfører, Merete Riisager, siger, at aftalen samlet set tilføjer området forbedringer, men hun peger på, at aftalen desværre langt fra løser alle udfordringer for erhvervsuddannelserne.

- Vi er blandt andet tilfredse med, at der med aftalen bliver skabt bedre muligheder for at tage en EUX-uddannelse på gymnasielt niveau i forbindelse med en erhvervsuddannelse.

- Det er samtidig positivt, at det bliver muligt at sætte faglige krav til uddannelserne, der passer til de enkelte uddannelser. Det vil betyde, at adgangskravene kommer til at matche det faglige niveau, som de unge møder på uddannelserne, siger Merete Riisager i en pressemeddelelse.

Med aftalen forpligtes gymnasieforligskredsen til at sætte et nyt adgangskrav til gymnasierne, og ifølge Merete Riisager er det afgørende, at erhvervsskoleaftalen bliver fulgt op med et adgangskrav til gymnasierne:

- Liberal Alliance rejste debatten om et højere bogligt adgangskrav til gymnasierne, og denne skal følges til dørs, så vi sikrer, at der bliver stillet adgangskrav på gymnasierne, som kan øge det faglige niveau, siger hun.

Reformen skal gøre erhvervsuddannelserne bedre og mere attraktive, så flere unge vælger en faglig erhvervsuddannelse.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip