Reform af erhvervsuddannelser er i hus

Skrevet af admin

24/02/2014

Dagens topnyheder

En reform af erhvervsuddannelserne er i hus. Det oplyser Liberal Alliance, der er med i forliget med regeringen. Alle partier er med undtagen Enhedslisten.

Partiets uddannelsesordfører, Merete Riisager, siger, at aftalen samlet set tilføjer området forbedringer, men hun peger på, at aftalen desværre langt fra løser alle udfordringer for erhvervsuddannelserne.

- Vi er blandt andet tilfredse med, at der med aftalen bliver skabt bedre muligheder for at tage en EUX-uddannelse på gymnasielt niveau i forbindelse med en erhvervsuddannelse.

- Det er samtidig positivt, at det bliver muligt at sætte faglige krav til uddannelserne, der passer til de enkelte uddannelser. Det vil betyde, at adgangskravene kommer til at matche det faglige niveau, som de unge møder på uddannelserne, siger Merete Riisager i en pressemeddelelse.

Med aftalen forpligtes gymnasieforligskredsen til at sætte et nyt adgangskrav til gymnasierne, og ifølge Merete Riisager er det afgørende, at erhvervsskoleaftalen bliver fulgt op med et adgangskrav til gymnasierne:

- Liberal Alliance rejste debatten om et højere bogligt adgangskrav til gymnasierne, og denne skal følges til dørs, så vi sikrer, at der bliver stillet adgangskrav på gymnasierne, som kan øge det faglige niveau, siger hun.

Reformen skal gøre erhvervsuddannelserne bedre og mere attraktive, så flere unge vælger en faglig erhvervsuddannelse.

/ritzau/