Reformen har glemt madpakkerne: Skolebørn er sultne og trætte

Skrevet af Laura Nygaard

25/08/2015

Dagens topnyheder

Dagene er som bekendt blevet længere og mere aktive for eleverne, efter folkeskolereformen trådte i kraft. Det har gjort børnene mere sultne, men det bliver der ikke taget højde for i reformen.

Faktisk føler hele 75 pct. af eleverne sig sultne, mens 93 pct. er trætte, viser en undersøgelse, som elever på 8. klassetrin og skoleledere fra fem repræsentativt udvalgte skoler har deltaget i, skriver Politiken.

Læs også: Legendarisk tv-vært raser over søns skoleskema

Det er Kosmos, Nationalt Videncenter for Kost, Motion og Sundhed under University College Syddanmark, der står bag.

- Eleverne har fået en længere arbejdsdag, hvor de også skal bevæge sig mere. Hvis de skal kunne lære noget efter klokken 12 og ud på eftermiddagen, har de brug for noget mad med den rigtige ernæring, og de har brug for noget ekstra mad i løbet af dagen. Her har skolelederne et ansvar, siger Børge Koch, videncenterchef for Kosmos.

Han råder skolederne til at komme i dialog med forældrene og som minimum anskaffe køleskabe til børnenes madpakker, så madpakken stadig er frisk, når de bliver småsultne igen ud på eftermiddagen.

Læs også: Fødevarestyrelsen advarer nu: Spis kun ét stykke kødpålæg om dagen

Han afviser desuden, at god og mere mad alene er forældrenes ansvar:

- Fordi børnene er på skolen en stor del af dagen, kan det være svært for forældrene at følge med i, hvad børnene spiser, og om de får spist deres madpakke.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler: