Regentparret modtages i Gråsten

Traditionen tro er der officiel modtagelse på Torvet i Gråsten, når Dronning Margrethe og Prins Henrik på mandag indleder deres sommerophold på Gråsten Slot.

Kongeskibet lægger i år til i Aabenraa, hvor der også er modtagelse, inden regentparret ventes at ankomme til Gråsten klokken 10.40. Her modtages parret af byrådet med borgmester Aase Nyegaard i spidsen.

Det er i år otteårige Clara Mathilde Hagn-Meincke, Gråsten, der overrækker blomster til dronningen. Clara er aktiv gymnastik- og foldboldpige i henholdsvis Gråsten IG og Gråsten Boldklub.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Når regentparret har hilst på byrådets medlemmer, og borgmester Aase Nyegaard har budt velkommen, er der tradition for, at regentparret giver sig tid til at hilse på mange af de fremmødte borgere, inden turen fortsætter til Gråsten Slot, hvor sommeropholdet kan begynde.

Herefter kan de fremmødte se frem til et glas vin og et stykke Gråsten-æblekage, som Gråsten Handelsstandsforening og Sønderborg Kommune er vært ved, og som uddeles at frivillige hjælpere fra Røde Kors.

Dagens Gossip