Regentparrets guldbryllup holdes under private former

Det bliver ingen stor fest, når dronning Margrethe og prins Henrik om præcis et år kan fejre, at de har været gift i 50 år.

Hoffet oplyser fredag i en pressemeddelelse, at parret ikke ønsker, at guldbrylluppet fejres offentligt.

- H.M. Dronningen og H.K.H. Prinsen kan den 10. juni 2017 fejre guldbryllup. På baggrund af en række henvendelser om, hvorledes guldbrylluppet vil blive markeret, kan det oplyses, at Regentparret ønsker at afholde guldbrylluppet under private former, skriver hoffet.

Udmeldingen kommer samme dag, som parret kan fejre, at de har været gift i 49 år.

10. juni 1967 blev kronprinsesse Margrethe og diplomat Henri Marie Jean André viet i Holmens Kirke i København med en efterfølgende karettur gennem byen.

Bryllupsfesten blev holdt på Fredensborg Slot.

Men præcis 49 år senere fejrer dronningen og prinsen ikke mærkedagen sammen. Prins Henrik er i Frankrig, mens dronningen er ved at gøre klar til sit officielle besøg på Færøerne på søndag.

Helt anderledes var det for 24 år siden, da dronningen og prinsen kunne holde sølvbryllup. Det blev fejret over hele landet, og Amalienborg var fyldt til randen med feststemte danskere og turister.

Siden årsskiftet har prins Henrik levet en noget mere tilbagetrukket tilværelse, efter at dronningen i sin nytårstale afslørede, at prinsen ville gå på pension.

- Min mand har besluttet, at tiden nu er inde for ham til at drosle ned - til, hvis jeg må sige det på almindeligt dansk, at gå på pension.

- Fremover vil prinsgemalen derfor kun i meget begrænset omfang tage del i de officielle arrangementer, som igennem så mange år har været en naturlig del af hans liv, lød det fra dronningen.

/ritzau/

Dagens Gossip