Regering afsætter 400 millioner til udflytning af job

Skrevet af admin

29/09/2015

Mest læste i dag

Selvom regeringen endnu ikke har præsenteret sin plan for, hvor mange - og ikke mindst hvilke - statslige arbejdspladser, der skal udflyttes til landets yderområder, så er pengene allerede nu reserveret til øvelsen.

Ifølge det finanslovsforslag, som finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) tirsdag har fremlagt, vil regeringen sætte 400 millioner kroner af til opgaven med at udflytte statslige arbejdspladser.

Der er udelukkende reserveret midler til udflytningen i 2016.

Der står ikke noget om, hvor mange arbejdspladser der skal udflyttes for puljen på de 400 millioner kroner. Det har dog tidligere været nævnt i debatten, at norske erfaringer med at udflytte arbejdspladser en pris på næsten en million kroner per job.

Venstre gjorde udflytning af statslige job til en væsentlig del af partiets valgkamp, hvor det var en del af partiets ønske om at skabe mere vækst i hele landet, nærmere betegnet i landets yderområder.

Udflytningen af arbejdspladserne har affødt kritik fra flere sider, mens Landdistrikternes Fællesråd bakker fuldt og helt op om idéen om at skabe vækst i provinsen via statens organisationer.

I regeringsgrundlaget understreger Venstre, at udflytningen "ikke i sig selv er tilstrækkeligt" til at skabe vækst i udkantsområderne.

Men regeringen har love, at man inden Folketingets åbning i oktober vil præsentere planen for udflytningen af arbejdspladserne.

/ritzau/