Regering: Karakterkrav og færre valg i gymnasiet

Når regeringen efter påske præsenterer sit udspil til en gymnasiereform, bliver det med adgangskrav om højere karakterer.

Eleverne skal mindst have karakteren 4 i både dansk og matematik i folkeskolen for at komme på gymnasiet, skriver Jyllands-Posten langfredag.

- Vi siger 4, for det skal være en bred uddannelse, der samtidig stiller klare faglige krav.

- Vi kan se, at hvis man ikke har det faglige niveau, er der større risiko for, at man falder fra. Og sandsynligheden for en halvdårlig studentereksamen er også væsentlig større, hvis man har under 4, siger undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).

I sit første større interview om regeringens udspil bebuder ministeren samtidig en markant reduktion i antallet af studieretninger, der skal ned fra de nuværende mere end 200 til "omkring 50".

Kravet om 4 i karakter og en nedbarbering af studieretninger var også Venstres politik før valget i 2015, da SR-regeringen til sidst måtte opgive at forene forligskredsen om en reform.

Socialdemokraterne og De Radikale holdt dengang på karakteren 2, og det gør de stadig. Desuden vil de to partier bevare op mod 100 studieretninger.

- Karakterkravet skal være 2. Vi er imod det uddannelsessnobberi, det er at sætte karakterkravet højere, siger Socialdemokraternes undervisningsordfører, Annette Lind.

4 er 7-skalaens midterkarakter.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip