Regering mangler mandater bag børnecheck

Regeringen savner flertal for at sende børnecheck ud af landet til udlændinge og udlandsdanskere.

Enhedslisten afviser regeringens lovforslag, der sidestiller udlændinges arbejde i udlandet med job i Danmark for at for at få børnecheck. Det fastslår Enhedslistens socialordfører Finn Sørensen.

- Udenlandske arbejdere skal have samme rettigheder og pligter som herboende. Men det er ikke rimeligt at børnechecken udbetales, hvis børnene ikke opholder sig her i landet.

- Vi kræver også, at udenlandske arbejdere i Danmark arbejder på lige vilkår, siger Finn Sørensen.

Børnecheck kan heller ikke sendes til udlandsdanskere, forklarer Finn Sørensen.

- Det er klart. Vi kan ikke forskelsbehandle, siger han.

I 2010 vedtog VK-regeringen og Dansk Folkeparti et optjeningsprincip, så udlændinge først får børnecheck, når de har arbejdet to af de seneste ti år i Danmark.

Tirsdag fastslog statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), at regeringen fortsat sender børnecheck til udlændinge udenfor Danmark: Det skal Danmark efter EU's forordning, som gælder direkte foran dansk lov, forklarede hun i Folketingets spørgetime.

Onsdag forhandler skatteminister Morten Østergaard (R) børnecheck med Venstre og de Konservative. Her vil Venstre have undersøgt, hvorfor regeringen ikke stiller krav til EU-Kommissionen, som underkender det danske optjeningsprincip.

Finland, Frankrig, Sverige og Rumænien betaler kun børnepenge til børn, som bor i landet. Det viser Socialministeriets svar, som bygger på oplysninger fra EU-Kommissionens database.

Svaret interesserer Finn Sørensen.

- Det bestyrker mig i, at regeringens forklaring ikke rigtigt holder vand om, at man ikke kun må udbetale børnecheck til børn her i landet af hensyn til EU-retten, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip