Regeringen åbner for delaftaler i vækstplan

»Det er meget muligt, at det her vil blive delt op i nogle forhandlingsforløb, for det er jo sådan, at Dansk Folkeparti som udgangspunkt er med til at diskutere SU og kontanthjælp, og hvis man vil tage et ansvar i den sammenhæng, så skal man selvfølgelig også have noget indflydelse på, hvad de penge skal bruge til,« siger Bjarne Corydon.

»Derfor kan man godt forestille sig, at det her kunne ende med at blive nogle delaftaler, der bliver syet sammen til sidst,« siger han.

Dansk Folkeparti var mandag til forhandlinger i Finansministeriet, men partiet ser ikke ud til at få held med sin plan om at hive en sænkelse af selskabsskatten ud af en kommende vækstplan.

Bjarne Corydon afviser, at man vil sænke afgifter for erhvervslivet i stedet for at sænke selskabsskatten, som Dansk Folkeparti har foreslået.

»Det er vi ikke umiddelbart indstillede på. Regeringen har lagt en plan frem, som hænger sammen og kommer meget bredt omkring og hjælper dansk erhvervsliv på mange leder og kanter i forhold til nogle relevante problemer,« siger Bjarne Corydon.

Dansk Folkeparti gik ind til mandagens forhandlinger med et ønske om at dele vækstplanen op i to separate pakker.

DFs to pakker handler henholdsvis om at fastholde nogle penge i den offentlige sektor og om at indføre afgifter for erhvervslivet i stedet for at sænke selskabsskatten.

Partiet ønsker således en årlig vækst på 0,8 procent, der især skal komme sygehusene til gavn, ligesom man ikke vil sænke selskabsskatten, men dog stadig bruge penge »på at gøre noget godt for erhvervslivet«.

Partiet mener konkret, at man i stedet bør sænke visse afgifter, da effekten er større.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip