Regeringen ændrer ikke loven for at fjerne rockerborge

Skrevet af admin

16/01/2014

Dagens topnyheder

Miljøminister Ida Auken (SF) vil ikke ændre planloven, for at kommunerne bedre kan forhindre rockerborge.

Hun mener, at loven allerede indeholder muligheder for det, men kun fremadrettet, siger hun på et samråd i Folketingets Retsudvalg torsdag om forbud af rockerborge.

- Vi kan ikke løse problemet med rockere med planloven. Det giver kommunerne ret til at bestemme rockernes placering, men rockerborgene kan ikke forsvinde ved det.

- Vi skal være forsigtige, så vi ikke kommer til at knægte alle borgeres forsamlingsfrihed, siger Ida Auken.

Det er retsordfører Peter Skaarup (DF), som har indkaldt til samrådet på baggrund af den konflikt, der var i efteråret, hvor en gruppe Bandidos-medlemmer flyttede ind på Tudskjærvej i Vanløse - tæt på blandt andet en børnehave.

Ida Auken siger, at allerede eksisterende rockerborge ikke kan fjernes. De skulle have været undgået, før de blev opført, og det har kommunerne mulighed for allerede.

Der er bare ikke mange kommuner, der benytter sig af det.

- Man kan som kommune gå ind og lave en lokalplan og sige, det her område er et boligområde. Det er der mange kommuner, der ikke har brugt.

For at flere kommuner bruger deres ret til at forhindre rockerborge i at opstå midt i et boligkvarter, vil miljøministeren sammen med Justitsministeriet lave nye tiltag, som skal hjælpe kommunerne i kampen mod rockerne.

- Vi sætter ind med en indsats, som skal oplyse kommunerne om, hvilke muligheder de har. Der vil ske styrkelse af myndighedssamarbejdet på området blandt andet ved årlige møder mellem Miljøministeriet og Rigspolitiet.

- Vi vil oprette en hotline, hvor kommunerne kan få vejledning om anvendelse af reglerne i planloven og konkrete eksempler på, hvad deres muligheder er.

Miljøministeren forklarer, at fordi loven allerede giver muligheder for at forhindre rockere i at flytte ind i parcelhuse i almindelige boligkvarterer, mener hun ikke, at den mest effektive måde at beskytte borgerne på er igennem en lovændring.

/ritzau/