Regeringen afsætter 600 millioner til yderområder

Skrevet af admin

28/09/2015

Dagens topnyheder

Regeringen vil afsætte 150 millioner kroner årligt i perioden 2016 til 2019 til en vækstpakke, der skal bidrage til, at hele Danmark får del i opsvinget.

Det fremgår af regeringens udspil til finansloven for 2016.

- Tiltagene skal blandt andet skabe grobund for flere job uden for de større byer, står der i finanslovsforslaget, som finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) præsenterer i sin helhed tirsdag formiddag.

I løbet af efteråret vil regeringen fremlægge et samlet udspil, som har til hensigt at understøtte fremgang i de erhverv, der specielt er repræsenteret i landdistrikterne og uden for de større byer.

Det omhandler for eksempel produktion, landbrug, fødevarer og turisme, lyder det i finanslovsforslaget.

Især landbrug- og fødevaresektoren betegnes som en vigtig del i forhold til at skabe vækst og arbejdspladser i yderområderne.

Det skal være nemmere at drive landbrug, mener regeringen, og derfor afsættes der 75 millioner kroner årligt i perioden 2016-19 til fødevare- og landbrugsinitiativer.

- Vil vil både styrke erhvervets rammevilkår, gøre sektoren bedre rustet til at øge råvaregrundlaget og fremme eksporten.

- Dermed skabes bedre grundlag for arbejdspladser og udvikling i hele Danmark - i samspil med miljø og udviklingsmuligheder, står der i finanslovsforslaget.

Dertil vil regeringen liberalisere planloven, hvilket har været bebudet længe. Kommunerne skal have større frihed, for eksempel i de kystnære områder.

- Det skal ske på en måde, hvor der også tages hensyn til natur og miljø, fremgår det af finanslovsforslaget.

Det er regeringens ambition også at skabe bedre muligheder for at bo og arbejde i hele Danmark.

/ritzau/