Regeringen afsætter 800 millioner kroner til grøn politik

Millionbeløbet skal være med til at realisere regeringens planer om en ressourcestrategi, der skal sørge for en bedre håndtering af Danmarks affald, samt klimaplanen, hvis formål er at reducere fremtidens CO2-udledning, skriver avisen.

Miljøminister Ida Auken (SF) vil blandt andet bruge sin del af puljen på at få mere skov i Danmark.

»Vi skal have mere natur og flere skove, som vi alle sammen kan nyde godt af. Derfor afsætter vi nu en grøn pulje til at sætte fokus på de miljøudfordringer, vi står over for, og som samtidig kan give danskerne mere værdi i hverdagen,« siger Ida Auken.

Ifølge Politiken afsætter fødevareminister Karen Hækkerup (S) sin del af summen til blandt andet at gøre Danmark førende inden for eksport af økologiske fødevarer og til ekspert i kemi i mad.

»Der er mange forskellige ting, jeg gerne vil bruge pengene på, men hvis jeg skal starte et sted, kan jeg fremhæve økologien. Det handler om, at vi skal øge vores eksport af økologiske varer. Jeg vil utrolig gerne have, at vi bliver bedre til at forske i hele økologiområdet. Det er den viden, der i fremtiden vil gøre, at vi kommer til at stå som de dygtigste og førende på fremtidens fødevarermarked, fordi vi har udviklet nye metoder,« siger ministeren, som også vil sætte fokus på forskning i den kemi, der er i danskernes mad.

Klimaminister Martin Lidegaard (R) vil prioritere en realisering af regeringens storstilede klimaplan og på den måde slå et slag for CO2-reduktionen, skriver avisen.

Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø), er ikke overbevist om, at pengene er nok til at gøre en forskel, og ifølge ham lyder det som »en meget, meget beskeden satsning«.

Per Clausen siger til Politiken, at han hellere så, at regeringen havde valgt at bruge 800 millioner kroner årligt i hvert af de fire år på at løse Danmarks klima- og miljøudfordringer.

Gruppeformanden hæfter sig desuden ved, at der kun er tale om et udspil til finansloven, som efter planen skal forhandles hjem i samarbejde med regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip