Regeringen afviser DF’s pris for skattelettelser

Skrevet af admin

12/05/2016

Mest læste i dag

Regeringens planer om skattelettelser til efteråret bliver nu knyttet tæt sammen med Danmarks fortsatte deltagelse i den såkaldte Dublin-forordning. Den slår fast, at en asylansøger kan sendes tilbage til det land, hvor vedkommende først er registreret i.

Med et beslutningsforslag, der skal behandles i Folketinget torsdag, vil Dansk Folkeparti have regeringen til ganske enkelt af afvise asylansøgere ved grænsen og sende dem tilbage til eksempelvis Tyskland.

Det skriver Politiken torsdag.

- Vi foreslår, at når flygtninge kommer eksempelvis ved den dansk-tyske grænse, så skal de afvises, hvis de søger om at få asyl - forstået på den måde at man skal give dem en straksbehandling, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) til Ritzau og uddyber:

- Hvis man konstaterer, at de kommer fra Tyskland, som jo er et sikkert land at opholde sig i, så kan de afvises med den begrundelse, at de ikke har krav på beskyttelse i Danmark.

Martin Henriksen mener, at forslaget kan gennemføres inden for Dublin-forordningen. I modsat fald vil det blot være endnu et argument for ikke at være med i den.

Han understreger, at hvis der skal være råd til eksempelvis skattelettelser, "så skal pengene jo komme et eller andet sted fra".

- Så længe at der kommer så mange flygtninge, som der kommer, så er det svært at se, at der er økonomi til eksempelvis at forhandle skattelettelser, siger han.

Men skønt de tre øvrige borgerlige partier ønsker skattelettelser, vil ingen af dem umiddelbart stemme for. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) udtaler til Politiken:

- Vi kommer til at stemme imod forslaget, og det gør vi, fordi så længe Dublin-forordningen er i funktion, vil man ikke kunne gennemføre det, som Dansk Folkeparti ønsker. Og vi ønsker fra regeringens side at have et velfungerende Dublin-system.

Konservatives udlændingeordfører, Naser Khader, siger til Politiken, at han er "positivt indstillet" over for DF-forslaget. Men det skal i så fald kun være en mulighed i ekstraordinære situationer.

Integrationsordfører Simon Emil Ammitzbøll siger til avisen, at selv om Liberal Alliance "har sympati for tanken om, at man ikke skal kunne søge asyl i selve Danmark", så kommer partiet ikke til at stemme for DF-forslaget.

/ritzau/