Regeringen afviser kritik af dens sociale målsætninger

Så kort kan oppositionens kritik af regeringens nye målsætninger for landets svageste borgere sammenfattes. Men kritikken er forfejlet, for det er ikke kun et spørgsmål om penge, når det handler om at få udsatte børn, unge og voksne på rette kurs, fastslår økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R).

»Det, der er vores ambition er, at nogle af de penge, der er i dag, bliver brugt på en bedre måde,« siger hun og understreger, at de nye mål skal indfris i et samarbejde mellem regeringen, kommunerne og de frivillige.

»Det er et nybrud i socialpolitikken, at vi sætter mål for, hvor vi vil hen. Den forpligtelse gælder både regeringspartierne, men vi vil også gerne dele den med andre, også danske kommuner og regioner.«

»Der er ting, der virker bedre end andre, det ved vi i dag, og det gælder også i forhold til et partnerskab med de mange frivillige i Danmark. Den frivillige indsats kan være med til at sørge for, at der bliver rakt ud på en anden måde, derfor er det her også en invitation til de frivillige organisationer,« siger Margrethe Vestager.

Socialminister Annette Vilhelmsen (SF) vil ikke anerkende kritikken fra blandt andre Venstre, der efterlyser en indsats for de svage her og nu og ikke først i 2020. Indsatsen begynder allerede i dag, understreger hun, men hun anerkender samtidig, at det er en stor opgave.

»Det her er en supertanker at få vendt rundt. Det er et langt træk, som vi skal samarbejde om. Vi følger løbende de her mål, vi skal holde øje med, om vi når det. Hvis det går hurtigere med at opnå nogle mål, eller hvis der sker nogle udsving, er vi forpligtet til at gå ind og handle på det,« siger hun og slår fast:

»Der er syv år til 2020, det er tid nok til, at vi kan komme i den rigtige retning.«

Dagens Gossip