Regeringen blev advaret om problemer med boligydelse

Hvis regeringen vil sætte boligydelsen ned fra 1. januar, så bliver Udbetaling Danmark nødt til at administrere efter regler, som ikke er vedtaget.

Sådan det lød fra Ældresagen i et høringssvar fra 25. november.

Dermed var regeringen advaret om, at den hurtige indførelse af lavere boligydelse afhang af, at Udbetaling Danmark tog forskud på at administrere efter regler, som ikke var vedtaget.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard (V), som modtog høringssvaret, afviste dog bekymringen fra Ældresagen.

I et såkaldt høringsnotat fra 3. december, hvor ministeren svarer på bekymringerne i de indkomne høringssvar, skriver beskæftigelsesministeren, at der er taget højde for udfordringerne.

- I forhold til Ældresagens bemærkning vedrørende lovforslagets ikraftrædelsesdato bemærkes det, at der med de valgte datoer er taget højde for de udfordringer, som Ældresagen nævner, siger Jørn Neergaard.

Ministeren skrev ud fra den forudsætning, at lovforslaget blev vedtaget. Det gjorde det som bekendt ikke, da de blå partier tirsdag aften blev enige om at udskyde aftalen til næste år.

Dermed har Udbetaling Danmark administreret efter regler, som ikke er vedtaget. Det vil berøre 325.000 danskere, som får udbetalt lavere boligydelse i januar. Pengene vil dog blive udbetalt senest til februar, oplyser Beskæftigelsesministeriet.

/ritzau/

Dagens Gossip