Regeringen drøftede indgreb med kommunerne

Det oplyste beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) torsdag under førstebehandlingen af regeringsindgrebet i Folketinget.

»Lovforslaget er udformet i de ministerier, der - så at sige - ligger bag regeringen. Der har været nogle tekniske diskussioner med både KL og regionerne,« sagde Mette Frederiksen ifølge jp.dk fra Folketingets talerstol.

Det puster til spekulationerne om, at indgrebet har været koordineret mellem KL og Finansministeriet. Mette Frederiksen sagde dog, at der ikke er noget usædvanligt i, at KL er spurgt til råds.

»I forhold til om der er behov for teknisk afklaring af lovgivning, så er det ikke ualmindeligt, at offentlige institutioner kan tale sammen, når man udarbejder lovforslag,« sagde Mette Frederiksen ifølge jp.dk i Folketinget.

Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er dybt overrasket over de nye oplysninger.

»Det er helt uhørt. KL har jo kunnet sidde og sige ja eller nej til de her ting. Det er jeg ikke i tvivl om,« siger Anders Bondo Christensen til jp.dk.

»Vi er ikke blevet hørt overhovedet. Hele det her forløb er magtfordrejning i en grad, som er helt utroligt. Det er så beskæmmende. Der er ikke én, der har kontaktet os for at høre i forhold til regeringsindgreb,« siger Anders Bondo Christensen.

Enhedslisten, der ikke bakker op om regeringsindgrebet, mener, at udtalelsen styrker mistanken om, at der har været tale om aftalt spil mellem kommunerne og regeringen.

»Det kan da undre, at det er Kommunernes Landsforening og Danske Regioner, der har været inviteret ind - ganske vist til at yde teknisk bistand, men hvordan skelner man så lige det? Det bidrager da til spekulationer om, at dette ikke er et afbalanceret indgreb, men aftalt spil,« sagde partiets medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, Henning Hyllested (Ø), ifølge jp.dk i Folketinget.

Folketinget ventes at anden- og tredjebehandle forslaget fredag.

Dagens Gossip