Regeringen drosler grænsekontrol ned med 40 mand

Skrevet af admin

27/04/2016

Dagens topnyheder

Regeringen drosler nu kontrollen ved Danmarks landegrænser ned med 40 mand, skriver Jyllands-Posten.

Det sker, selv om regeringen gentagne gange over for EU har forsvaret den grænsekontrol, der blev iværksat 4. januar.

Årsagen til, at indsatsen nu bliver skåret til, er, at der ifølge politiet ikke længere er et stort tryk på grænsen.

- Politiet har undersøgt, om man på grund af det lavere aktivitetsniveau ved grænsen vil kunne skrue ned på antallet af betjente. Det er politiets vurdering, at man kan, sagde justitsminister Søren Pind (V) tirsdag ifølge Jyllands-Posten.

- At der i øjeblikket er færre, der kommer over den danske grænse, ændrer ikke på, at flygtninge- og migrantsituationen i Europa samlet set tilsiger, at det er nødvendigt med grænsekontrol, tilføjede han.

For mindre end en måned siden begrundede udlændingeminister Inger Støjberg (V) kontrollen med, at "antallet af asylsøgere synes at forblive på et relativt højt niveau".

Socialdemokraterne kræver svar på, om neddroslingen ventes at medføre en øget tilstrømning af flygtninge og migranter til Danmark.

- Når man neddrosler med 40 årsværk, bliver det jo en dårligere indsats, siger retsordfører Trine Bramsen til Jyllands-Posten og fortsætter:

- Grænseindsatsen er netop sat op for at holde tilstrømningen nede og sikre, at der ikke kommer nogen ind, der ikke har et lovligt ærinde. Derfor er det relevant at få svar på, om der nu vil komme flere ind i Danmark.

/ritzau/