Regeringen er åben over for mere offentlig resultataflønning

Og regeringen er ikke afvisende. Finansminister Bjarne Corydon (S) er åben over for et øget brug af resultataflønning i offentligt regi.

»Jeg er enig med Produktivitetskommissionen i, at man kan overveje, om resultataflønning kan anvendes på en mere kvalificeret måde i den offentlige sektor, end tilfældet synes at være i dag. Resultataflønning er et ledelsesinstrument på linje med andre ledelsesinstrumenter, der skal bruges med omtanke, for at det får den rette effekt. Det kræver klare krav til medarbejderne om indsats og kvalitet, samt at det er disse krav, der lægges til grund for resultataflønningen,« siger ministeren i en skriftlig kommentar til Berlingske.

Han kalder anbefalingen om mere decentral overenskomstfastsættelse, der kan sikre større fleksibilitet på tværs af faggruper, for »en interessant tanke«:

»Men for at det får den ønskede effekt i praksis, er det vigtigt, at der er klare performancekrav og evalueringer på medarbejderniveau, og at der på de enkelte arbejdspladser er etableret en proces for lokal løndannelse, der sikrer, at disse krav og evalueringer lægges til grund for udmøntningen,« fastslår Bjarne Corydon.

Også økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) ser overordnet et potentiale ved at lade dynamikker fra det private arbejdsmarked være inspiration for eksempelvis lønfastsættelsen i det offentlige. I hendes optik er det dog dialogen med faggrupperne, der er den afgørende vej frem:

»Vi vil gerne tale overenskomster, altså se på, om overenskomsterne er en barriere for at gøre ting på en bedre måde. Det er måske et meget godt sted at begynde i stedet for at gøre det til en stor konfrontation om overenskomster,« siger Margrethe Vestager og fortsætter:

»At få mere enkle arbejdsformer er noget, vi bliver nødt til at gøre sammen. Det er helt åbenlyst svært for politikerne at gøre alene.«

Margrethe Vestager vil ikke på forhånd udelukke eller fremhæve bestemte anbefalinger, men vil afvente kommissionens samlede afrapportering, men ifølge ministeren flugter hele tankegangen i Produktivitetskommissionen fint med regeringens indstilling.

»Der er meget, vi kan gøre bedre i den offentlige sektor, og vi kan gøre det på en måde, der trækker på medarbejdernes faglighed og engagement samt ledelsens konkrete ansvar for, hvad der foregår. Det handler om større frihed til at tilrettelægge ting og mere fokus på, hvad der skal komme ud af det,« siger hun.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip