Regeringen er uenig om ny vækstpakke

Skrevet af admin

26/12/2013

Dagens topnyheder

Internt i regeringen er der lagt op til en alvorlig armlægning mellem ikke mindst De Radikale og SF om, hvordan en kommende vækstpakke skal skrues sammen, skriver Jyllands-Posten.

De Radikale vil blandt andet pege på flere afgifts- og skattelettelser til virksomhederne, mens SF'erne vil stritte imod.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) afslørede onsdag i Jyllands-Posten, at regeringen planlægger nye vækstinitiativer for at gøre landet klar til et forventet opsving.

En ny vækstpakke skal ikke mindst baseres på Produktivitetskommissionens anbefalinger i midten af marts, og statsministeren ønsker derfor endnu ikke at være særlig konkret.

Men der er blandt andet lagt op til færre administrative regler for virksomhederne, initiativer, der styrker konkurrencen i detailhandel og byggeri, og ifølge avisens oplysninger muligvis også visse afgiftslempelser, som statsministeren dog ikke vil bekræfte.

De Radikales skatteordfører, Nadeem Farooq, vil hverken af- eller bekræfte, at partiet kræver flere skatte- og afgiftslettelser til virksomhederne.

- Vi vil kigge i hele værktøjskassen og udelukker ikke noget på forhånd. Men det er klart, at vi radikale ser virksomhederne som nøglen til vækst og som dem, der helt grundlæggende skal sikre vores velfærdssamfund, siger Nadeem Farooq.

Han understreger, at det gælder om at sikre virksomhederne stabile og rimelige rammevilkår. Også når det gælder skatter og afgifter, så virksomhederne ved, hvad de har at rette sig efter i fremtiden.

SF's politiske ordfører og skatteordfører, Lisbeth Bech Poulsen, understreger, at flere skatte- og afgiftslettelser bestemt ikke er partiets livret.

/ritzau/