Regeringen: Flygtninge skal vente tre år på familien

Fremover skal flygtninge fra borgerkrige som i Syrien vente i længere tid på at blive genforenet med deres familie, hvis de vælger at søge asyl i Danmark.

Det foreslår regeringen, som ét af 34 tiltag i den store asylpakke, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fredag præsenterede sammen med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) og justitsminister Søren Pind (V).

Forslaget vil ramme flygtninge, som ikke er individuelt forfulgt og dermed har konventionsstatus. Fremover skal denne gruppe af flygtninge vente ikke ét, men tre år på at få mulighed for familiesammenføring.

Netop spørgsmålet om adgangen til at få familien med til det nye land spiller ikke overraskende en stor rolle for asylansøgere. Derfor kan forslaget få betydning for lysten til at søge asyl i Danmark.

Det var den tidligere SR-regering, som indførte den særlige midlertidige beskyttelsesstatus for flygtninge, der flygter fra en generel farlig situation, som eksempelvis i Syrien.

Med SR-regeringens stramning fik denne gruppe af flygtninge kun adgang til en midlertidig opholdsholdstilladelse på ét år. Og først når det år var gået og opholdstilladelsen forlænget, kunne flygtningen søge om at få familien til Danmark.

Hvis regeringen kan samle flertal for forslaget, vil reglerne blive skærpet, så denne gruppe af flygtninge skal vente tre år.

Lars Løkke Rasmussen mener, at forslaget flugter med de internationale konventioner, som Danmark har tiltrådt:

- Det er vores bestemte vurdering, at det er i overensstemmelse med konventionerne. Vi har arbejdet med disse spørgsmål i længere tid, og det vi lægger frem i dag, mener vi respektere vores internationale forpligtelser, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip