Regeringen giver sig selv mere tid til at lægge budget

Sommervalget den 18. juni vil skubbe regeringens forslag til næste års finanslov, skriver Nordjyske Stiftstidende tirsdag.

Det egentlige forslag er udsat en måned, så det offentliggøres i slutningen af september og fremsættes i begyndelsen af oktober. Det er finansudvalget blevet enig om, skriver avisen.

Dermed får den lille Venstre-mindretalsregerings mere tid til at regne på budgettet. Men mindre tid til at finde sit flertal blandt partier, der har læst forslaget.

Men tidspresset i forhandlingerne behøver ikke at blive så meget anderledes end sidste år, da finansministeren var socialdemokrat, mener medlem af finansudvalget Jonas Dahl (SF).

- Regeringen var sidste år enormt langsommelig med at komme i gang med de politiske forhandlinger. Først et stykke ind i november kom de for alvor i gang. Sådan bliver det sikkert også i år. Men formelt set kan man komme i gang efter førstebehandlingen i uge 43, siger han.

- Vi har fået at vide fra regeringen, at det kan træde i kraft 1. januar, så der ikke bliver behov for en provisorisk finanslov, som bare er en teknisk fremskrivning, siger Jonas Dahl.

Udsættelsen af forslaget til finanslov sker for at give den nye regering ekstra tid til at skrive sine konkrete punkter ind under hvert ministerområde, så det stemmer med de nye ministerområder.

Ifølge grundloven skal forslaget til finanslov fremsættes inden september. Det formelle klares ved at fremsætte et finanslovforslag, som er en såkaldt teknisk fremskrivning, som dog ikke indeholder den nye regerings prioriteter. Det kommer ikke på papir. Der vil heller ikke blive brugt tid på at førstebehandle det tekniske forslag i Folketinget.

Regeringen har mulighed for at ændre væsentligt på det formelle augustforslag til finanslov, når forslaget genfremsættes i begyndelsen af oktober.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip