Regeringen indgår finanslovaftale med VK

Efter et dramatisk forhandlingsforløb er regeringen nu klar til at præsentere en finanslovaftale med Venstre og De Konservative, erfarer Ritzau fra flere kilder tæt på forhandlingerne.

De sidste detaljer er nu ved at blive ført ind i aftalen, og derefter ventes finansminister Bjarne Corydon (S), Lars Løkke Rasmussen (V) og Lars Barfoed (K) at præsentere aftalen foran glasdøren i Finansministeriet.

Dermed er regeringens parlamentariske grundlag Enhedslisten blevet koblet helt ud af aftalen, efter at man har været til et tocifret antal forhandlingsmøder med regeringen.

Regeringen præsenterede mandag den skitse til en aftale, som regeringen har tilbudt Enhedslisten. Men flere dele af den aftale glider nu ud for at give plads til de krav, som de borgerlige partier har stillet for at gå med i en aftale.

Venstres helt centrale krav til en aftale har hele tiden været, at regeringen går med til at bruge én milliard kroner på at fremrykke en aftale fra forårets vækstplan om længere kredittider til virksomheder. Det krav ventes at blive indfriet med aftalen.

/ritzau/

Dagens Gossip