Regeringen kender ikke antallet af nye job i vækstaftale

»Det er et svært regnestykke, men det er helt sikkert, at det bidrager til at skubbe på en udvikling, der får os ud på den rigtige side af denne her krise hurtigere, end vi ellers ville have gjort,« siger Bjarne Corydon.

Med vækstaftalen, der søndag aften er indgået mellem samtlige partier undtagen Enhedslisten, genindføres og udvides boligjobordningen, afgiften på sodavand bliver fjernet, og øl-afgiften sænkes. Aftalen indeholder initiativer for mere end 17 milliarder kroner, der skal skabe vækst og arbejdspladser frem mod 2020, men heller ikke økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) kan svare på, hvor mange arbejdspladser, det drejer sig om.

»Det er faktisk lidt et kringlet regnestykke, og jeg kan ikke sige præcis, hvad der er med den her del. Vi fortsætter jo forhandlingerne i morgen (mandag, red.), og når vi når helt hjem, så er det jo faktisk mange arbejdspladser, det handler om,« siger hun.

Spørgsmål: Men har I ikke regnet på tallene?

»Nej, fordi vi har jo undervejs delt det op i to forskellige dele. Vi havde jo gerne set en stor aftale om hele vækstplanen, men når den er rullet hjem, kan det også være, vi kan sætte tal på. Men vi har ikke sat tal på den her specifikke del,« siger Margrethe Vestager.

Mandag indledes forhandlingerne om anden del af vækstpakken, hvor en sænkelse af selskabsskatten er i spil. Den forhandles uden Dansk Folkeparti, som ikke ønsker at kæde besparelser på SUen og kontanthjælpen sammen med en lettelse af selskabsskatten.

Dagens Gossip