Regeringen klar med ny ghetto-aftale

»Jeg er yderst tilfreds med, at der er lykkes at lave en bred politisk aftale. Det vil give ro om området, så vi i fællesskab kan gøre noget ved problemerne. Med den nye udpegningsmetode får vi et mere nuanceret billede af de udsatte boligområder, og samtidig giver vi værktøjerne til at løfte områderne ud af den negative spiral, de befinder sig i,« siger minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S).

Ifølge Carsten Hansen betyder den nye aftale, at man gør mere for trygheden i udsatte boligområder. Derudover kommer der ekstra opmærksomhed på, at de udsatte boligområder ikke lukker sig om sig selv. Det skal blandt andet ske ved, at man i kommunerne bliver bedre til at benytte sig af forældrepålæg og flyttetilskud til familier med særlige problemer.

»Vi skal sætte hårdt og hurtigt ind over for bøllerne. Derfor er jeg glad for, at vi med den her aftale sender et klart signal om, at forældrene har et ansvar for, at deres børn opfører sig ordentligt. Jeg er også rigtig glad for, at vi har fundet penge til flyttehjælp for problemfamilier – også i områder, der ikke er på listen, « siger boligordfører Benedikte Kiær (K).

Med aftalen har man også besluttet at forlænge regeringens Vækstplan DK. Det betyder, at man sætter mere fokus på beskæftigelse, så flere beboere i udsatte områder kan komme i arbejde.

»Hvis vi for alvor skal gøre noget ved de udsatte boligområder, skal vi have folk ud af den passive forsørgelse. Med denne aftale kommer der fokus på den fremskudte beskæftigelsesindsats og med den også på pligten til at stå til rådighed for det arbejde, man kan få. Flere i arbejde og færre på forsørgelse er den hurtigste vej til at løfte et boligområde,« siger boligordfører Ole Birk Olesen (LA).

Dagens Gossip