Regeringen kommer med over 100 tiltag til vækst i Danmark

Der skal skabes vækst i Danmark.

Meldingen slår statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) fast i sin åbningstale lørdag ved Venstres landsmøde i Herning Kongrescenter.

- Derfor er vi i fuld gang med at udflytte næsten 4000 statslige arbejdspladser fra Hovedstaden til resten af landet. Vi flytter 20 hele institutioner og oven i det kommer alle de flytninger, hvor dele af en institution flyttes.

- 34 kommuner og 38 byer får glæde af nye statslige arbejdspladser. Og efter weekenden vil regeringen præsentere en samlet plan for, hvordan vi forbedrer udviklingsmulighederne i hele Danmark, siger Løkke.

Og det bliver en plan med mange punkter på papiret, må man forstå.

- Planen indeholder langt over 100 initiativer og de vil - hvis vi kan få dem alle gennemført - øge vores velstand med 2,5 milliarder kroner i alt i de kommende år. De mange initiativer falder inden for fem overordnede indsatsområder, siger Løkke.

Regeringen vil forbedre rammerne for landbrugs- og fødevareerhvervet. Den vil have bedre vilkår for produktion og investeringer, og den vil liberalisere planloven samt give bedre lokale udviklingsmuligheder.

Desuden vi regeringen forbedre mulighederne for at bo og leve i hele Danmark. Dertil kommer udflytningen af statslige arbejdspladser.

Løkke vil ikke gå i detaljer, men siger blandt andet:

- Staten skal simpelthen blande sig mindre, når gode projekter nyder bred, lokal opbakning. Det er trods alt lokalt, der hvor man lever livet, man har den stærkeste interesse i en balanceret og harmonisk udvikling.

- Derfor skal der være grænse for, hvor meget landspolitikere, lobbyister eller administratorer - fra en bekvem udkigspost i København K - skal kunne blande sig.

- Vi vil skabe bedre rammer for at bo og leve i hele landet. Derfor ønsker vi at bruge 300 millioner kroner til etablering af bredbånd de steder, hvor markedskræfterne ikke sikrer hurtig nok udrulning.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip