Regeringen lægger luft til vismændenes anbefaling

»Det kan vismændene finde plads til, fordi de har en anden vurdering end regeringen af, hvor tæt vi er på budgetlovens grænser for de offentlige underskud,« siger han i en kommentar til rapporten.

»Regeringens skøn er, at vi er gået så langt, vi kan, for at holde hånden under beskæftigelsen inden for rammerne af budgetloven og EU-henstillingen,« fortsætter Bjarne Corydon.

Overvismand og professor ved Københavns Universitet Hans Jørgen Whitta-Jacobsen roser regeringen for, at den med sit udspil til finanslov lægger op til at lempe finanspolitikken med omkring 2,5 milliarder kroner næste år. Vismændene mener dog, at der er mulighed for at presse citronen yderligere.

»Danmark skal overholde de rammer, der er sat op om finanspolitikken. Ellers ryger troværdigheden,« siger han ifølge Berlingske Business og pointerer:

Men vi vurderer, at der inden for rammerne af budgetloven og finanspagten er plads til en yderligere finanspolitisk lempelse i 2014 på omkring 0,25 procent af BNP eller cirka fem milliarder kroner«.

Hans Jørgen Whitta-Jacobsen slår fast, at anbefalingen skal ses i lyset af de svage konjunkturer og Danmarks grundlæggende sunde offentlige finanser.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er helt på linje med Bjarne Corydon:

»Tiden kalder ikke på finanspolitiske eksperimenter. Tiden kalder på en sikker styring af de offentlige finanser inden for de rammer, vores troværdighed måles på,« siger hun i en kommentar til den nye rapport.

Ifølge vismændene skønnes Danmarks bruttonationalprodukt (BNP) at vokse med 0,2 procent i år og 1,6 procent næste år.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip