Regeringen lancerer bande-udspil onsdag

Skrevet af admin

10/06/2015

Mest læste i dag

Regeringspartierne er på trapperne med et såkaldt "tryghedsudspil", der skal sætte hårdere ind over for rockere og bander.

Udspillet præsenteres onsdag eftermiddag klokken 14 af justitsminister Mette Frederiksen (S) og socialminister Manu Sareen (R).

Ifølge ministrene vil udspillet fokusere på "forebyggelse, straf og resocialisering".

- Vi vil ikke acceptere, at bander og rockere skaber utryghed og kriminalitet, anfører Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

- Der er brug for mere politi i de områder, hvor rockere og bander holder til. Den hårde kerne, der har valgt kriminalitet som levevej, skal mærke, at det har tydelige konsekvenser at forbryde sig mod vores samfund, understreger hun.

Socialminister Manu Sareen tilføjer:

- Det skal være nemmere at skifte spor og komme ud af kriminalitet. Vi skal gøre, hvad vi kan for, at dem, der er kommet på afveje, hjælpes tilbage til fællesskabet. Kun på den måde kan vi sikre, at endnu færre ender som ofre for kriminalitet, lyder det.

Mens vi venter på det nærmere indhold i udspillet, så siger formanden for betjentenes fagforbund, Claus Oxfeldt, at man vil holde et skarpt øje med, om der følger flere penge med udspillet.

- Vi vil lytte efter, om der er flere midler til politiet med i udspillet. Hvis der bare er tale om en omorganisering, så er det tæt på det uforskammede, siger Politiforbundets formand.

- Dansk politi er til tælling efter terrorangrebet i København, og med de løbende opgaver som Folkemødet på Bornholm og andre ting, så er der behov for, at der følger penge med, siger han.

Det er langt fra første gang, at en regering - den nuværende såvel som den forrige - lancerer udspil på rocker-bandeområdet.

Og selvom regeringens udspil således vil lægge sig til rækken af udspil på området, så er det stadig et fornuftigt sted at sætte ind, siger Claus Oxfeldt.

- Som udgangspunkt har jeg det bedst med, at det er politiet selv, der beslutter, hvor der skal sættes ind. Men jeg er helt enig i, at det her område er et vigtigt sted at sætte kræfter ind, siger han.

/ritzau/