Regeringen møder kold skulder fra blå blok om børnecheck

Blå blok afviser blankt regeringens forslag om at give EU-borgere ret til fuld dansk børnecheck fra deres første arbejdsdag i Danmark.

- Vi mener ikke som De Radikale, at man bare naivt skal lægge sig fladt ned for EU-Kommissionen, siger Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.

- Vi mener, at der skal være sammenhæng mellem ret og pligt i det danske velfærdssamfund, og det er nok dybest set der, hvor Venstre adskiller sig fra regeringspartierne, siger hun.

Forslaget fra regeringen kommer efter, at EU-Kommissionen i sommer rettede henvendelse til Danmark for at få renset ud i de optjeningsprincipper, som VK-regeringen i sin tid indførte for, at EU-borgere kan opnå dansk børnecheck.

Regeringen rettede administrativt ind efter EU, men det skete uden at fremsætte ændringerne for Folketinget gennem et egentligt lovforslag på området.

Det fik i januar Dansk Folkeparti til at beskylde regeringen for grundlovsbrud.

Nu kommer lovforslaget så, og det er på tide, mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

- Det er på tide, at regeringen får stillet et lovforslag, men det er fuldstændig vanvittigt, at regeringen siden i sommer har administreret i strid med dansk lovgivning.

Han understreger, at Danmark skal være parat til at tage sagen om optjeningsprincipper til EU-Domstolen.

- Selvfølgelig må et land som Danmark have lov til at lave optjeningsprincipper, der sikrer en sammenhæng mellem, hvad man indbetaler, og hvad man kan trække ud af systemet, så der ikke fra dag ét skal sendes fuld børnecheck til Rumænien, siger han.

Også Liberal Alliance og De Konservative er imod regeringens lovforslag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip