Regeringen nøler videre med børnepakken

Det er fortsat uvist, hvornår regeringen fremlægger sin børnepakke, som efterhånden har været længe undervejs.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) budskab i sin nytårstale 1. januar var ellers klar: Danmark skal have bedre daginstitutioner.

Børne- og socialminister Manu Sareen (R) var sammen med økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) torsdag på besøg hos en vuggestue i København, og Sareen kunne kun her fortælle, at der arbejdes på pakken.

- Børnepakken ligger på mit bord, og der sidder vi og får de sidste ting med. Der ligger den rigtig godt, og så kommer den snart, siger Sareen til Ritzau.

Spørgsmål: Det har I sagt længe. Hvorfor tager det så lang tid?

- Det er klart, at vi først lige skal finde de rette elementer og blive enige om nogle ting. Der er ikke så meget hokuspokus ved det.

- Men det kræver også, at man finder en tid, hvor det er muligt at få den præsenteret, og i øjeblikket kører der vækstinitiativer ud. Den kommer snart, og jeg glæder mig til at skulle præsentere den.

Spørgsmål: Hvad er snart? Denne måned, næste måned? Der kommer jo også et valg snart.

- Der kommer et valg, ja, det er korrekt. Der kommer også en børnepakke, og det kan vi blive ved med at snakke om, men det bliver hverken du eller jeg klogere af.

Spørgsmål: Bliver det her ikke mere et valgoplæg end en børnepakke, der kan blive gennemført inden et valg?

- Nej, sådan er det ikke. Det her har været undervejs i lang tid. Vi startede med de her tanker i juni sidste år, hvor vi inviterede alle de implicerede parter til at fortælle, hvad det gode børneliv er.

- Efterfølgende har vi holdt mange dialogmøder med forskellige interessenter, så dette er ikke et valgoplæg, det er faktisk et oplæg til at skabe det gode børneliv.

Spørgsmål: Er det finansieringen, der er problemet, siden børnepakken ikke er kommet endnu?

- Hvis vi laver et udspil for det dyrebareste, vi har, så skal det være et ordentligt udspil, og der er mange elementer i det, som er interessante, og det er det, vi arbejder på.

Spørgsmål: Så målet er, at børnepakken kommer inden valget og skal gennemføres?

- Vi vil gerne have det af sted så hurtigt som muligt.

Spørgsmål: Bliver minimumnormeringer en del af pakken, hvilket Bupl - pædagogernes fagforening - ønsker?

- De kan umiddelbart være gode nok, men det kan være en sovepude, for det kan hurtigt gå hen og blive maksimumnormeringer andre steder.

- Vi lytter til alle gode idéer, men det er ikke ensbetydende med, at vi tager alle gode råd med.

/ritzau/

Dagens Gossip