Regeringen og Venstre mødes om finanslov

Regeringen har inviteret Venstre til møde om finansloven i Finansministeriet tirsdag eftermiddag.

Det oplyser Venstres finansordfører Peter Christensen.

Invitationen kommer, efter at Venstre har sagt nej til lukke delaftaler om finansloven, inden partiet kunne komme i Finansministeriet for at få et samlet overblik over, hvad forskellige delaftaler i alt koster.

- Vi vil ikke sidde decentralt og sende regninger uden at kende sammenhængen. Vi ved ikke, om regeringen vil lave aftale med Venstre eller med Enhedslisten, siger Peter Christensen.

- Regeringen har hidtil villet have, at vi skulle sidde ved decentrale forhandlinger og sige ja til øget brugerbetaling, når det gælder høreapparater og tandlægebesøg, og at arbejdsgiverne skulle betale en milliardregning i forhold til praktikpladser, siger han.

Det øger bare byrderne for danskerne, mener Venstre.

- Det vil vi ikke. Vi vil vide, hvad det er for en finanslov, vi snakker om. Hvis det er en finanslov, som skal laves med Venstre, kan vi godt diskutere nogle af de finansieringselementer, regeringen kommer med, siger han.

Mandag kom en delaftale om flere fængselspladser i vanskeligheder. Et møde, som skulle være holdt i Justitsministeriet mandag aften, er blevet udskudt.

- Jeg tolker dét som, at regeringen er enig med Venstre i, at tingene skal ses i en sammenhæng, og at det betyder, at vi kan lave en samlet finanslov, hvor vi får lettet byrderne for virksomhederne, så vi kan få skabt job i Danmark, siger Peter Christensen.

Venstre vil fremrykke forhandlingerne om en kontanthjælpsreform og spare penge ad den vej. Samtidig vil Venstre have en erhvervsskattepakke, som letter afgifterne for virksomhederne.

- Indtil nu har vi intet hørt fra regeringen. Vi skal i gang med realitetsforhandlinger, som betyder, at regeringen vil lave en aftale med os og ikke en aftale med Enhedslisten, siger Peter Christensen.

 

Dagens Gossip