Regeringen og VK holder vækstpause

Men næste søndag mødes de ikke. Der er heller ikke aftalt flere møder mellem parterne, der trods enighed om de overordnede linjer endnu ikke er i stand til at sætte underskrifter på et bredt forlig.

»Vi har brug for at trække os lidt, for regeringen har noget politisk hjemmearbejde, den skal have styr på,« siger partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) til Radio24syv efter aftenens forhandlinger.

Han henviser til finansieringen af vækstplanen, som skal findes via reformer af SU og kontanthjælpen. Her skal andre partier, først og fremmest Dansk Folkeparti, på banen, og allerede mandag middag møder en DF-delegation op i Finansministeriet for at snakke vækst.

»Vi kunne stemme for regeringens udspil i dag, men vi håber på en bred aftale, også gerne med Dansk Folkeparti,« siger Lars Løkke Rasmussen.

Hverken VK eller finansministeren ønsker at komme nærmere ind på detaljerne i forhandlingerne, der blandt andet drejer sig om oppositionens ønsker om lavere energiafgifter, mere hjælp til små og mellemstore virksomheder og en udvidelse af boligjobordningen til at omfatte sommerhuse.

»Det er en stor plan, som skal forhandles grundigt. Det er naturligt, at V og K kommer med krav, men foreløbig er det kun regeringen, der har fremlangt et fuldt finansieret og afbalanceret forslag,« siger Bjarne Corydon til Radio24syv.

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl (DF) ønsker også en bred aftale, men han kommer til forhandlingsbordet med ønsker, der peger i en noget anden retning end de øvrige parters. For eksempel ser DF gerne, at man dropper lettelsen af selskabsskatten og i stedet letter afgifterne for erhvervslivet. Desuden vil man fastholde en vækst på 0,8 procent årligt i den offentlige sektor - primært til gavn for sygehusene.

»Det er jo velkendt, at der er nedlagt for mange senge på sygehusene. Mange steder ligger der patienter på gangene, så jeg synes, at man med god ret kan forstærke indsatsen på sygehusene,« siger Kristian Thulesen Dahl til Berlingske Nyhedsbureau.

Det første vækstplanmøde mellem regeringen og Dansk Folkeparti finder sted mandag klokken 12.

Dagens Gossip