Regeringen præsenterer ny vækstplan for Mexico

Sådan lyder det fra handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF), der mandag præsenterede regeringens strategi for øget eksport til Mexico.

»Mexico er blevet et vækstland, der er den 14. største økonomi i verden, og de regner med at blive den 10. største økonomi lige om lidt. Det betyder, at de får en middelklasse, som særligt efterspørger blandt andet sundhedsløsninger. Det kan vi levere, og det skal vi,« siger handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF).

Regeringens strategi skal sikre mere dansk eksport til Mexico. Planen er den sidste i rækken for ti nøje udvalgte vækstmarkeder, der blandt andet tæller BRIK-landene Brasilien, Rusland, Indien og Kina samt Indonesien, Sydafrika, Sydkorea, Tyrkiet, Vietnam og Mexico.

»Valget af Mexico er på ingen måde tilfældigt. Ud over at have adgang til det mexicanske marked, som er i vækst, så har man også lettere adgang til det amerikanske og canadiske marked, fordi Mexico har frihandelsaftaler med de to lande. Hvis danske virksomheder er i Mexico, så har de adgang til USA og Canada,« siger hun.

Danmark eksporterer hvert år for 2,3 milliarder kroner til Mexico. Regeringens mål er, at det tal stiger til fire milliarder inden for få år.

»Mexico er et lille land i dansk optik. Vi eksporterer eksempelvis for et trecifret milliardbeløb til Tyskland. Men hvis de har en vækst, og vi kan øge vores eksport, så betyder det, at vi skaber arbejdspladser i Danmark, og det må vi ikke glemme,« siger Pia Olsen Dyhr.

Men Danmark kan løbe ind fortsat løbe ind i mange udfordringer, når strategierne skal praktiseres, vurderer hun.

»Selv om vi nu har fremlagt alle vores strategier, så skal vi stadig lykkedes med at praktisere dem. I mange lande - herunder Mexico - løber man ind i korruption. Man løber ind i forvirrende lovgivning. Det er ting, vi nu skal diskutere med myndighederne.«

Vareeksporten til de ti udvalgte vækstmarkeder steg i 2012 med 6,4 mia. Det svarer til en stigning på mere end ti procent og tæt på 4.000 danske arbejdspladser.

Dagens Gossip