Regeringen presser Venstre om kriminalforsorg

Regeringen vil først være sikker på, om Venstre vil være med til at betale flere fængselspladser, før justitsminister Morten Bødskov (S) forhandler en aftale om Kriminalforsorgen med partierne.

Derfor har han aflyst mødet mandag aften med partierne i Justitsministeriet. Det oplyser De Radikales retsordfører, Jeppe Mikkelsen, som påpeger, at der i 2016 mangler 460 fængselspladser.

- Vi vil gerne have et klart svar fra Venstre. Det har vi ikke fået efter en uges forhandlinger, siger han og fortsætter:

- Regeringen vil gerne have det bredest mulige flertal, og Venstre mangler at betale sin del af regningen. Meget af problemet opstod, da de sad i regering.

Regeringen vil bruge 1,7 milliarder kroner på fire år til 200 nye fængselspladser. Heraf øremærkes knap 50 pladser til flere rockere og bandemedlemmer bag tremmer.

Søndag fik regeringen støtte fra De Konservative, Liberal Alliance og Enhedslisten til rammen på 1,7 milliarder kroner. Venstre og Dansk Folkeparti gav ikke tilsagn.

Regeringen vil spare på tandrensning som finansiering, men Venstre krævede søndag et klart svar fra regeringen om finansloven.

- Det er jo paradoksalt, at vi nu sidder og diskuterer tandrens med justitsministeren. Nu må regeringen stoppe alle de julelege og tilkendegive, om man er klar til at lave en finanslov med Venstre, sagde Venstres tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen.

Det er en vildledning, mener Jeppe Mikkelsen.

- Det er ikke hokuspokus, den måde vi forhandler på. Under skiftende regeringer har man forhandlet delaftaler på plads i finansloven. Når man ikke længere sidder i regering, har man ikke styr over hele spillet, siger Jeppe Mikkelsen.

- Det er en af ulemperne ved at sidde i opposition. Det må Venstre altså leve med, siger han.

 

Dagens Gossip