Regeringen sætter skub i forskning af psykiske sygdomme

Skrevet af admin

04/05/2015

Mest læste i dag

Regeringen offentliggør mandag en ny forskningsstrategi for psykiatrien, der skal hjælpe til, at målet om at halvere antallet af bæltefikseringer frem mod 2020 kan nås.

Med strategien følger 75 millioner kroner til forskningsprojekter i psykiske lidelser, skriver Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse i en pressemeddelelse.

- Som menneske og psykiatrisk patient må det kunne føles meget grænseoverskridende at blive spændt fast i seler eller remme mod sin vilje. Derfor har vi også i regeringen taget en lang række initiativer, der skal reducere brugen af tvangen i psykiatrien.

- Og forskningen spiller i den forbindelse en meget vigtig rolle, blandt andet fordi den kan være med til at forbedre de indsatser, der allerede er i gang rundt om i landet, og udvikle nye, så vi kan forebygge, at patienter bliver udsat for tvang, skriver sundhedsminister Nick Hækkerup (S) i pressemeddelelsen.

Den nye strategi er en del af den handlingsplan, som regeringen præsenterede i maj 2014 for indsatsen for mennesker med psykiske lidelser.

Ét af initiativerne i handlingsplanen var den nationale forskningsstrategi, der offentliggøres mandag.

Ifølge regeringen har psykiatrien ikke været prioriteret lige så højt i forskningen som fysiske sygdomme. Men den prioritering skal ændres.

- Vi skal vide meget mere om, hvordan vi bedst kan hjælpe og behandle de familier, der plages af psykiske lidelser. Derfor er det altafgørende, at vi får forskning op i et meget højere gear end i dag, skriver uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) i pressemeddelelsen.

/ritzau/