Regeringen sagde nej til gratis asylannonce

Selv om det var vigtigt for regeringen at få spredt budskabet om de danske udlændingestramninger, sagde Udlændingeministeriet nej til at få sin asylannonce genoptrykt gratis.

Det fremgår af interne mails, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i.

Den omstridte annonce blev blandt andet trykt i den libanesiske avis Al-Mustaqbal, men kom til at stå ved siden af en større reklame, hvor en kvinde opfordrer til screeninger for brystkræft.

- Det er generelt ikke optimalt og noget ildeset, skrev det libanesiske kommunikationsbureau hyret til at hjælpe med annoncefremstødet til Udlændingeministeriet.

Bureauet havde derfor kontaktet den libanesiske avis. Avisen tilbød som kompensation for den dårlige placering at bringe annoncen igen uden beregning. Men det blev altså afvist af ministeriet i Danmark.

Og den beslutning bliver nu kritiseret af Dansk Folkeparti.

- Det giver jo ikke mening, hvis man ønsker, at budskabet kommer bredt ud. Når man har sat en kampagne i gang, kan man lige så godt køre videre - især når man får så oplagt en mulighed, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF) til Jyllands-Posten.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) vil ikke stille op til interview, men ministeriet oplyser, at "embedsmændene vurderede, at det ikke var nødvendigt med genoptryk, da budskaberne allerede var kommet bredt ud, og onlinekampagnen fortsat kørte".

/ritzau/

Dagens Gossip